Bingo otvorio farmu tovnih pilića u Špionici

U Špionici kod Srebrenika svečano je u probnu proizvodnju puštena savremena farma tovnih pilića, izvijestio je Radio Srebrenik
U prisustvu načelnika općine Srebrenik Nihada Omerovića, predsjednika Vlade Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića i njegovih saradnika te brojnih poslovnih partnera i gostiju, otvorena je farma pilića koja, u sklopu četiri proizvodne hale, raspolaže s 20.000 kvadratnih metara prostora.

Farma će u jednom turnusu proizvoditi oko 66.000 komada pilića.

U novootvorenim pogonima, rečeno je na svečanosti, posao je dobilo 12 radnika, a s planiranim postepenim proširenjem proizvodnje zaposlit će se još blizu 80 radnika.

U projekt obnove devastiranih hala, izgradnju neophodne infrastrukture i nabavku najsavremenije tehničke opreme koja omogućava potpunu kontrolu svih parametara proizvodnje, firma Bingo investirala je oko 5 miliona maraka. Već naredne sedmice prvi tovni pilići proizvedeni u novootvorenim pogonima u Špionici naći će se na policama domaćih prodajnih objekata, a otvaranjem novog pogona, rečeno je na svečanosti, firma Bingo daje značajan impuls povećanju proizvodnje domaće kvalitete.

(Indikator.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*