U tuči nekoliko desetina migranata povrijeđena i trojica policajaca

U privremenom centru za migrante “Miral” u Polju u Velikoj Kladuši u ranim jutranjim satima u srijedu, 05. juna došlo je fizičkog sukoba u kojem je učestvovalo nekoliko desetina migranata.

U sukobu je povrijeđeno više osoba, među kojima i trojica policajaca, a oštećena su i policijska vozila. Fizički sukob je trajao nekoliko sati, a na smirivanju situacije bile su angažovane sve raspoložive policijske snage Policijske stanice Velika Kladuša, kao i ispomoć policije iz Cazina.

Tokom intervencije jedna policajac bio je prisiljen  ispaliti i metak upozorenja u zrak. Nad 20 migranata koji su izazvali sukob vrši se kriminalistička obrada, a šest će biti deportovano sa područja USK-a, prenosi radiovkladusa.

Kako nezvanično saznajemo osim ovog sukoba jutros je među migrantima smještenim u privremenom centru za migrante “Miral” u Polju došlo do novog fizičkog obračuna, ovaj put van objekta.

Prema informacijama iz Doma zdravlja Velika Kladuša za pet migranata povrijeđenih u ovom sukobu ukazana je hitna medicinska pomoć i upućeni su u kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*