Turističko-ugostiteljska škola iz Tuzle realizovala projekat „StartUp Tourism“

Turističko-ugostiteljska škola iz Tuzle, u okviru aktivnosti na ostvarivanju saradnje škole i privrede, realizovala je projekat podrške mladim poduzetnicima, u ostvarivanju poslovnih ideja iz oblasti turizma.

Cilj projekta koji nosi naziv „StartUp Tourism“ je da pruži priliku mladim ljudima da prezentuju svoje turističke ideje, i zatim ih uz pomoć mentora, dorade i oblikuju, kako bi postali potencijalni poslovni poduhvati. Prema riječima Svjetlane Bogdanović Kuret, profesorice ekonomske grupe predmeta u Turističko-ugostiteljskoj školi, manifestaciju su svojim učešćem podržali privrednici iz ove oblasti, predstavnici Turistističke zajednice Tuzlanskog kantona i Ministarstva poduzetništva TK.

Organizatori ističu, da su prezadovoljni odzivom i uspješnom realizacijom, zahvaljujući prvenstveno timskom duhu svih učesnika. Na ovaj projakat je prijavljeno ukupno 18 ideja, a najbolja će učestvovati narednog mjeseca na start-up weekendu koji se održava u Bugarskoj. Jedan od ciljeva Turističko-ugostiteljske škole iz Tuzle je da ova manifestacije bude organizovana i narednih godina, a zainteresovani se već sada mogu prijaviti za 2015.godinu.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*