BH Fanaticosi poručili Sušiću: “Idi, idi neznalice”

U večerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici u Haifi, BH Fanaticosi su sa tribina stadiona Sammy Ofer uputili poruku selektoru Safetu Sušiću.

Naime, popularni Fanaticosi su skandirali “Safete odlazi”, a na tribinama su postavili i transparent “Idi, idi neznalice”.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je nakon utakmice protiv Izraela izjavio da je protivnik naše reprezentacije zasluženo pobijedio, te da stvari u našoj reprezentaciji večeras nisu funkcionisale.

Na konferenciji za medije održanoj po zavšetku utakmice Izrael – BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Selektor Sušić je rekao da će razmisliti o svom odlasku ili ostanku u reprezentaciji.

“Želim da čestitam Izraelu na pobjedi, igrali bolje od nas, trčali i borili se. Nemam prigovora na njihovu pobjedu. Nadigrali su nas tehnički, u onom u čemu smo mi smatrali da smo jači. Ponekad su nam sakrivali loptu i moram im čestitati na tome. Imali smo neke šanse, dvije ili tri, ali to je sve. Ovo je zaslužena pobjeda Izraela”, jasan je bio Sušić.

On se nije želio izjasniti o svojoj sudbini u reprezentaciji.

“Jedno vrijeme sam bio jedna od najpopularnijih osoba u državi, a sada sam vjerovatno jedna od najomraženijih. Kad sam trebao produžiti ugovor ostavio sam sebi vremena da razmislim, pa ću tako učiniti i sad. Vrlo brzo ćete saznati moju odluku”, kazao je Sušić.

“Šanse za plasman su male, ali postoje. Treba pokušati napraviti čudo. Ekipa koja osvoji 18 bodova ići će na Evropsko prvenstvo, to sam rekao ranije i stojim iza toga”, dodao je selektor.

Da li će se u reprezentaciji naći neka nova imena ukoliko on ostane selektor, nije želio posebno komentarisati.

“Rano govoriti o nekim novim igračima. Večeras sam stavio najbolju ekipu koju sam imao na raspolaganju. Imali smo nesreću da smo ostali bez pet ili šest standardnih igrača i to je bio nenadoknadiv gubitak za nas”, završio je Sušić.

(klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*