Haško tužilaštvo se neće žaliti na odluku o puštanju Šešelja na slobodu

Haško tužilaštvo neće se žaliti na odluku o privremenom puštanju na slobodu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, izjavio je glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz.

“Tužilaštvo se neće žaliti na odluku, iako bi to moglo. Jedan od razloga je što nemamo pristup medicinskoj dokumentaciji”, rekao je Brammertz za beogradske “Večernje novosti”.

Brammertz je ocijenio da je potrebno da Haški tribunal kritički razmisli o nedostacima u ovom predmetu, napominjući da je posljednji svjedok optužbe svjedočio u januaru 2010. godine, a da “dokaznog postupka odbrane nije bilo”.

Upitan da li Šešelj može učestvovati u političkom životu, budući da je jedini uslov za njegovo privremeno puštanje na slobodu da ne utiče na svjedoke i žrtve, Bramerc je odgovorio da to pitanje treba da bude postavljeno sudijama.

Brammertz je rekao da se svi drugi predmeti u Hagu odvijaju dobro.

“U predmetu Karadžić izveli smo dokaze kao što je planirano. Završne riječi su održane krajem septembra i početkom oktobra i tražili smo doživotni zatvor. Sada čekamo presudu. U predmetu Mladić dokaze izvodi odbrana”, rekao je Brammertz.

(MOJportal)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*