Mladi Tuzlaci obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca

Mreža Vijeća učenika Tuzlanskog kantona u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca Lokalni Tim Tuzla, napravili su svečani program povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca u Tuzli.

Kroz 10 radionca, dva sportska takmičenja, likovne i literarne konkurse i na kraju sa svečanom akademijom, srednjoškolci su pokazali da mnogo mogu i znaju.

Prva aktivnost počela je u Gimnaziji „Meša Selimović“ odbojkaškim turnirom, a nastavila se u Behrambegovoj medresi i Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ kvizom znanja i još jednim turnirom, ovaj put košarkaškim.

Tokom dana su radionice održane u većini srednjih škola na području općine Tuzla. Više od stotinu srednjoškolaca prošlo je edukacije o temi pisanja projekata, učestovanja u volonterizmu, raznih kreativnih motiva, bijelog štapa i likovne edukacije.

„Ovo je spoj marljivog i predanog rada, sa borbom za srednjoškolska prava i općenito prava mladih u našoj državi“, izjavili su organizatori ovog Dana srednjoškolaca.

Veoma kreativan i aktivan Dan srednjoškolaca završen je Svečanom akademijom u BKC-u.

Partenri Mreži na ovom projektu su bili Ministarstvo za obreazovanje, nauku, kulturu i sport TK, koje je nedavno i potpisalo Sporazum o međusobnoj saradnji sa Mrežom zatim Visoka škola Empirica, Fondacija tuzlanske zajednice i Bosanski kulturni centar Tuzla.

(Mreža Vijeća učenika TK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*