Sušić nakon otkaza za RTV7: Bez obzira na tabelu možemo na EP

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, jučer je donio odluku o razrješenju Safeta Sušića sa mjesta selektora A reprezentacije. Za mnogo očekivana odluka, nakon debalka u Izraelu, i samo dva boda u četiri odigrana susreta, u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016.godine u Francuskoj.

Safet Sušić nije krio razočarenje odlukom o njegovoj smjeni, kao i nastupom u Izraelu u utakmici koju smo odligrali ispod svojih mogućnosti, što nam je i sada već bivši selektor potvdio u telefonskom razgovoru.

„Ja nisam htio da dam ostavku bez obzira na loše rezultate u posljednje vrijeme. Smatram da kada se vrate svi naši povrijeđeni igrači, biće to puno bolje. Bez obzira na stanje na tabeli, gdje smo peti u grupi, može se ostvariti rezultat za plasman na Evropsko prvenstvo. Od šest preostalih utakmica, pet možemo i moramo da pobjedimo, i onda nam treba iznenađenje, eventualno bod u Belgiji“, pojasnio je Sušić za RTV7.

Sušić je kazao da je već nakon poraza protiv Kipra u Zenici, postojao određeni pritisak za smjenu, ali smatra da je to tako u trenerskom poslu. Ono što nas je posebno zanimalo, jesu odnosi u svlačionici, jer su o tome postojale špekulacije.

„Čim se izgubi jedna utakmica počnu svakakva izmišljanja i pričanja o nekakvom bojkotu, što nema nikakve veze. Uostalom i igrači će se sigurno ovih dana manifestovati, i treba čuti i njihovo mišljenje. Nikada dok sam bio selektor nije bilo problema na relacijama igrači-selektor-stručni štab. To vam mnogi mogu potvrditi“, kazao je Safet Sušić.

Bivši selektor nakon angažmana u reprezentaciji želi odmoriti, a nakon toga razmotriti eventualne ponude. Imena kandidata za njegovog nasljednika, trebala bi biti objavljena do 1.decembra.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*