Nastavak sjednice NSRS

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) danas će u Banjaluci biti nastavljena razmatranjem Prijedloga zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Republici Srpskoj čija je dostupnost, pouzdanost i otpornost od suštinske važnosti za bezbjednost.

“To ukazuje na potrebu da se odrede konkretni subjekti koji čine kritičnu infrastrukturu, da se u ovoj oblasti propišu obaveze i ustanovi odgovornost subjekata kritične infrastrukture, kao i da se bezbjednost kritične infrastrukture razvija i unapređuje uz podršku svih nadležnih institucija”, navodi se u obrazloženju prijedloga ovog zakona, koji će biti razmatran u drugom dijelu pete redovne sjednice entitetskog parlamenta.

U dokumentu se ukazuje da zaštita ove infrastrukture predstavlja kompleksan sistem bezbjednosne opreme i procedura koje se moraju poštovati da bi bezbjednost na tom planu bila na najvišem nivou.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fiskalnim kasama.

Poslanici će raspravljati i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Komori inženjera poljoprivrede Republike Srpske.

U prvom dijelu sjednice je, između ostalog, usvojena informacija o bezbjednosti u RS u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*