Posebna odluka Vlade FBiH: Riješen status za pet bivših radnika Borca

Za pet bivših radnika Borca iz Banovića biće uplaćen ostatak doprinosa za zdravstveno osiguranje posebnom odlukom Vlade FBiH, kazao je ovo federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić nakon sastanka sa radnicima koji su stigli u Sarajevo. Radnici Borca odlučili su da se vrate u Lukavac nakon sastanak i dogovora sa ministrom Džindićem.

Ostalim radnicima, njih osam, kojima osim zdravstvenog nisu uplaćeni ni dopsinosi za penziono osiguranje, njima će biti ponuđeno da se prijave na konkurs koji će biti raspisan u narednih mjesec dana.

Radi se o javnom pozivu za uvezivanje radnog staža.

Na pitanje vezano za Javni poziv, ministar Džindić je za BHRT kazao kako se ostalih osam radnika Borca trebaju prijaviti na javni poziv, i da će njihovo pitanje biti riješeno.

Radnici Borca odlučili su da se vrate u Lukavac nakon sastanak i dogovora sa ministrom Džindićem.
Podsjećamo predstavnici Sindikata solidarnosti, koji su jutros krenuli iz Tuzle, stigli su u Sarajevo, gdje su protestovalii ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Povod je bio  to što trinaest bivših radnika Borca iz Banovića, koji su ispunili uslove za odlazak u penziju, zbog neuplaćenih doprinosa svoje pravo nisu uspjeli ostvariti, kažu iz Sindikata solidarnosti Tuzla.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*