(Video): Na Trgu Slobode organizovana ulična akcija kako bi se ukazalo na problem trgovine ljudima i vršnjačkog nasilja

Mladi volonteri Udruženja „EURO-ROM“ iz Tuzle na Trgu Slobode organizovali su uličnu akciju u kojoj su dijelili letke, te sa građanima razgovarali o problemima poput vršnjačkog nasilja i trgovine ljudima. Ova akcija završna je aktivnost projekta koji se realizuje već godinu dana i nosi naziv „ Podrška srednjoškolcima u Gradu Tuzla.“

Prinudni i maloljetnički brakovi, kao česta pojava među pripadnicima romskog naroda također su jedan vid trgovine ljudima i predstavnici nevladinih udruženja iz Tuzle godinama rade da se taj problem suzbije ili barem smanji, kazao je Nedžad Jusić iz Udruženje “Euro-Rom” ovom prilikom.

Kako bi među mladima podigli svijest o problemima poput trgovine ljudima i vršnjačkog nasilja, posljednjih godinu dana organizovano je sedamnaest edukativnih radionica. One su dio projekta „Podrška srednjoškolcima u Gradu Tuzla“, a podržalo ga je i Ministarstvo vanjskih poslova SAD, putem ambasade u našoj zemlji.

Implementator projekta je Udruženje Roma „Euro Rom“iz  Tuzle, uz podršku grantova IN Fondacije.

Srednjoškolcima, među kojima je  i Nevresa Mujić,  ove radionice pomogle su da dobije više informacija o tome kako prepoznati negativne pojave u društvu i reagovati u tim situacijama.

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*