KUP BIH u streljaštvu za osobe sa invaliditetom: Ekipa “SIK” Tuzla zauzela prvo mjesto

Povodom Dana državnosti BiH, a u organizaciji Streljačkog Saveza invalidnih lica F BiH, tokom vikenda je u Donjem Vakufu je održan 12. tradicionalni KUP BiH u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.
Takmičenje je održano disciplini:vazdušna puška serijske izrade u kategoriji seniora i seniorki.Na KUP-u BiH je učestvovalo14 ekipa i 60 takmičara u muškoj i 8 ekipa 25 takmičarki u ženskoj konkurenciji.

Učešće na turniru uzele su ekipe iz slijedećih gradova: Sarajevo, Tuzla, Zenica, Živinice, Goražda,Gradačac, Mostar, Maglaj, Kladnj, Travnik, G.Vakuf, D.Vakuf, Cazin , Ključ, Sanski Most i Bosanska Krupa. Ovo je bilo do sada najmasovnije KUP takmičenje uz učešće velikog boja takmičara, naročito mladih koji su pokazali velike sposobnosti u streljaštvu.Sveukupni pobjednik u muškoj i ženskoj konkurenciji je ekipa SIK Tuzla.

Ova ekipa je u 2014.godini postigla izvanredne rezultate na svim takmičenjima koja su održana u BiH.Pobjednici su tradicionalnih i memorijalnih turnira,Državnog prvenstva,Federalne premijer lige,Kantonalne lige TK i KUP-a BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*