Kreće pohod na play-off Evropske lige: Sarajevo dočekuje BATE, Zrinjski gostuje u Malmou

Nogometaši Sarajeva i Zrinjskog danas će igrati mečeve trećeg pretkola Evropske lige.Sarajevo će u Zenici na stadionu Bilino Polje od 19:45 sati dočekati BATE Borisov. Gosti iz Bjelorusije u ovaj susret ulaze kao blagi favoriti s obzirom na veliko iskustvo iz evropskih takmičenja u proteklih desetak godina.

Ipak, u Bordo timu smatraju kako je potrebno danas odigrati odgovorno u defanzivi, te ne primiti pogodak.

“Svaki rezultat bez primljenog gola je značajan. U dvije utakmice protiv Celtica smo uspjeli postići pogodak. Mislim da to možemo i sutra bez obzira na kadrovske probleme”, kazao je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

Ono što posebno raduje sve navijače Sarajeva, ali i Musemića, je činjenica da se Mersudin Ahmetović oporavio i sutra će predvoditi napad Bordo tima.

Strateg BATE-a Aleksej Baga smatra kako je njegov tim favorit u ovom meču, te očekuje pobjedu.

“Nadamo se pobjedi. Pripremali smo se, gledali smo nekoliko mečeva, ali nije nam prvi put da igramo na ovim prostorima. Igrali smo u Beogradu i drugim balkanskim državama, a bit će nam drago da igramo i sa Sarajevom”, kazao je Baga.

Zrinjski će 45 minuta ranije gostovati u Švedskoj kod Malmoa, a strateg Plemića Hari Vukas je izjavio kako će se njegova ekipa koncentrirati na kontranapade.

“Svi igrači su spremni za utakmicu. Očekujemo tešku utakmicu, Malmo je veoma dobar protivnik, posebno na domaćem terenu. Dobri su u ofanzivnom dijelu, gdje dosta mijenjaju pozicije. Moramo biti kompaktni, agresivni i pametni. Odbrana nam može donijeti dobar rezultat, ali teško je očekivati da se branimo 90 minuta. Malmo ostavlja dosta prostora natrag i te situacije moramo znati iskoristiti”, rekao je Vukas.

Ukoliko Sarajevo prođe dalje iz dvomeča sa BATE-om u play-offu za ulazak u grupnu fazu Evropske lige igralo bi protiv Astane ili Vallette, dok bi Zrinjski nakon eliminacije Malmoa igrao protiv Neftchija ili Bnei Yehude.

Treće pretkolo Evropske lige

Malmo – Zrinjski (19:00, Arena Sport)
Sarajevo – BATE (19:45, Moja TV)

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*