Bayer, Atletico i Arsenal u osmini finala Lige prvaka

Nakon sinoćnjih utakmica 5. kola grupne faze nogometne Lige prvaka, Bayer Leverkusen, Atletico Madrid i Arsenal pridružili su se ekipama koje su ostvarile plasman u osminu finala tog takmičenja.

Španski prvak iz Madrida je ostvario plasman u osminu finala nakon što je u okviru grupe A s visokih 4:0 pobijedio Olympiakos iz Pireja.

“Colchonerose” je u vodstvo doveo Raul Garcia (9.), a zatim je “eksplodirao” Hrvat Mario Mandžukić i postigao tri gola u 38., 62. i 65. minutu.

Juventus iz Torina je upisao značajnu pobjedu, nakon što je golovima Španca Fernanda Llorentea u 49. minutu i Argentinca Carlosa Teveza u 88. minutu u gostima pobijedio švedski Malmö s 2:0. Italijanima je za plasman u narednu fazu takmičenja dovoljan bod na zadnjoj domaćoj utakmici protiv Atletica. Pirejska ekipa će u zadnjem kolu ugostiti Malmö, a oba susreta su na rasporedu 9. decembra.

Madridski Real je došao do pete pobjede u grupi B. Drugi put u sezoni su Madriđani savladali švicarskog prvaka iz Basela. Za branioce titule u Ligi prvaka strijelac je bio Portugalac Cristiano Ronaldo u 35. minutu i na taj način se na listi najboljih strijelaca izjednačio s legendom svog kluba Raulom (obojica imaju po 71 gol), dok za Argentincem Lionelom Messijem, koji je jučer postigao “hat-trick” na susretu protiv Apoela iz Nikozije, zaostaje tri gola.

Liverpool je gostovao Ludogoretsu iz Razgrada, a susret je završen remijem 2:2. Za bugarski tim strijelci su bili Španac Dani Abalo (3.) i Georgi Terzijev (88.), a za engleski Rickie Lambert (8.) i Jordan Henderson (37.). Basel će u zadnjem kolu gostovati  Liverpoolu, a za plasman u osminu finalu mu je potreban remi, dok  “redsi” moraju pobijediti.

Bayer je prije utakmice s Monacom u grupi C obezbijedio plasman među najboljih 16. Za to se pobrinuo ruski Zenit iz Sankt Peterburga pobjedom protiv Benfice golom Portugalca Dannyja u  79. minutu. ”Farmaceuti” iz Leverkusena su na svom terenu izgubili od Monaca s 1:0, a strijelac u 72. minutu je bio Argentinac Lucas Ariel Ocampos.

Borussia iz Dortmunda je doživjela prvi poraz u Ligi prvaka u ovoj sezoni. Nakon četiri vezane pobjede izgubila je u Londonu od Arsenala s 2:0.  ”Topnici” su osigurali osminu finala golovima Francuza Yaya Sanoga u 2. minutu i Čilenca Alexisa Sancheza u 57. minutu.

Utakmica između belgijskog Anderlechta i turskog Galatasarayja je završena pobjedom  domaćina s 2:0, a oba gola je postigao Chancel Mbemba Mangulu iz Konga (44. i 86. minut).

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*