U Mejdanu se stvara ozbiljna ekipa: OKK Sloboda dovela i peto pojačanje

U OKK Sloboda, u sklopu priprema za narednu sezonu u kojoj će pored domaćih takmičenja učestvovati i u ABA 2 ligi, aktivni su u dovođenju novih igrača koji će će činiti ekipu Josipa Pandže.

Tako je u Mejdan stiglo i peto pojačanje, a radi se o Dejanu Janjiću, rođenom 1995. godine u Novom Sadu. Janjić je državljanin BiH, visok 199 cm, a u prethodnim sezonama je igrao na poziciji dva u Vojvodini, kruševačkom Napretku i Mega Bemaxu.

Kako smo ranije pisali ekipa je sa krajem prošle sezone ostala bez Zlatka Jovanovića, Milivoja Božovića i Josipa Naletilića, a nova imena u rosteru kluba iz Mejdana su: Fahrudin Manjgafić  (1997, visok 207 cm) u prethodnim sezonama je igrao u sastavu OKK Spars na poziciji 3-4. Miloš Grubor, (1991. godine, visok 200 cm) u prethodnim sezonama je igrao u sastavu novosadske Vojvodine, Vršca, kruševačkog Napretka i rumunjske Craiova-e na pozicijama 3-4. Rosga Joseph (1997., visok 191 cm) u prethodnim sezonama je igrao u sastavu University of Denver na pozicijama 1-2 i Vladimir Tomašević (1992. godine, visok 201 cm) u prethodnim sezonama je igrao u sastavu Ibar Rožaja, KK Jedinstvo Bijelo Polja, te španjolske Plasencia Extramadura na pozicijama 3-4.

Tuzlaci sezonu otvaraju 2. oktobra gostovanjem kod ekipe MZT Skoplje, nakon toga slijedi domaća utakmica protiv Borca iz Čačka, pa zatim novo gostovanje kod Sutjeske u Nikšiću.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*