Uhapšen G.M. osumnjičen za ratne zločine na Grbavici

Po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH policijski djelatnici SIPA, na području Rogatice, lišili su slobode osumnjičenog G.M. rođenog 1966. godine. Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za ratni zločin počinjen nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području sarajevskog naselja Grbavica, koji je počinio kao saučesnik Veselina Valhovića zv.“Batko“.

Dugom i temeljitom istragom koju je vodio postupajući tužitelj i operativnim radom na terenu, Tužiteljstvo BiH je došlo do saznanja da je osumnjičeni G.M., koji je nakon rata boravio na području općine Rogatica, sudjelovao u ratnim zločinima zajedno sa Veselinom Vlahovićem zvanim „Batko“, koji je pravomoćno osuđen na 42 godine zatvora.

G.M. je osumnjičen da je počinio silovanje i seksualno zlostavljanje žene bošnjačke nacionalnosti, čime je počinio kazneno djelo – ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Osumnjičeni će tijekom dana, uz prateće mjere osiguranja, biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivne istrage sa ciljem pronalaska, otkrivanja i kaznenog gonjenja počinitelja ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*