Vlada TK razmatrala zahtjeve radnika Fabrike obuće “Aida”

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj je vanrednoj sjednici razmotrila zahtjeve Sindikata Fabrike obuće “Aida” d.d. Tuzla od 27. novembra, pri čemu je imala u vidu da je na sjednici Kolegija Vlade od 26. novembra po osnovu ranijih zahtjeva Sindikata zauzela stav da će sagledati zakonske i finansijske mogućnosti odobravanja jednokratne socijalne pomoći u visini raspoloživih sredstava.

Vlada je konstatovala da je zahtjev Sindikata od 27. novembra izmijenjen u odnosu na ranije zahtjeve i da se njima traži odobravanje jednokratne novčane pomoći u visini koju Vlada odobrava drugim firmama.

S obzirom da Vlada Tuzlanskog kantona nije odlučivala, niti je u ovom trenutku nadležna da odlučuje o zahtjevima za odobravanje jednokratne novčane pomoći radnicima drugih firmi, zauzela je stav da i zahtjev Sindikata Fabrike obuće “Aida” d.d. Tuzla od 27. novembra razmatra u saradnji s Kolegijem Skupštine Tuzlanskog kantona, zajedno sa zahtjevima Sindikata Solidarnosti.

Vlada je također razmotrila zahtjeve Sindikata Solidarnosti od 26. novembra, te s obzirom da su navedeni zahtjevi naslovljeni na Skupštinu Tuzlanskog kantona, Vlada Tuzlanskog kantona izražava spremnost da zajedno sa Kolegijem Skupštine Tuzlanskog kantona, sagleda zakonske i finansijske mogućnosti za njihovo rješavanje, saopćeno je iz Vlade TK.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*