LOTOS: Omladinski kamp “Mladi rade zajedno, izađi izvan okvira”

Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ organizuje omladinski kamp u okviru projekta „Mladi rade zajedno, izađi izvan okvira“ u Međugorju, u turističkom naselju „Fo'Rest“ u periodu od 26. do 30. augusta 2019. godine.

U skladu sa svojom misijom, I.C. „Lotos“ će na ovom kampu okupiti prvenstveno mlade aktiviste sa invaliditetom ali i druge mlade koji se iz raznih razloga bore za svoj ravnopravan status u društvu.

Cilj projekta „Mladi rade zajedno, izađi izvan okvira“ je jačanje pristupa zasnovanog na ljudskim pravima u lokalnom radu s mladima kako bi se podržali mladi ljudi iz marginaliziranih grupa i različitih etničkih pozadina za izgradnju tolerancije i saradnje kako bi mogli raditi zajedno u ostvarivanju, odbrani svojih prava i podsticanju aktivnog učešća u životu zajednice.

Kamp će trajati 5 dana tokom kojih će mladi kreirati otvoren i siguran prostor za razmjenu iskustava, saradnju i vršnjačku podršku. Prijepodnevni program će se odvijati u formi grupnog radioničkog rada sa temama kao što su predrasude, motivacija, aktivizam, društvene promjene i sl. Popodne je rezervisano za razonodu, sport, igre i druženje.

Projekat „Mladi rade zajedno, izađi izvan okvira“ I.C. „Lotos“ implementira uz djelimičnu finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*