(Video): Predstavnici demobilisanih boraca sa područja FBiH sa ministrom za boračka pitanja TK razgovarali o implementaciji Zakona o demobilisanim borcima

Predstavnici boračkih organizacija  iz četiri kantona i Brčko distrikta održali sastanak sa ministrom za boračka pitanja TK, Elvirom Mujkanovićem.

Podsjetili  su na formiranje radne grupe koja će u narednom periodu obići sve kantone kako bi vidjeli kako funkcioniše implementacija Zakona.

Kao najveći nedostaci  Zakona o demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, koji je nedavno usvojen,  istaknuti  su  neriješeni problemi demobilisanih boraca ispod 57 godina koji nisu obuhvaćeni ovim zakonom. Najavljen  je i sastanak sa predstavnicima svih kantonalnih ministara za boračka pitanja koji će se održati u Vladi Federacije kako bi se ovaj problem riješio.

Nakon sastanka ministar za boračka pitanja TK, Elvir Mujkanović obavijestio je javnost  da podnosi ostavku. Kao razlog je naveo da mu Zakon o ministarskim imenovanjima ne daje za pravo da zasnuje radni odnos jer nema visoku stručnu spremu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*