“PIPOL” Tuzla: Školski pribor za učenike i studente izliječene od raka sa područja TK (FOTO)

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ Tuzla, pod generalnim pokroviteljstvom društveno odgovorne kompanije UNIQA osiguranje d.d. Sarajevo, obezbijedilo je anatomske školske torbe i osnovniškolski pribor i opremu, za predstojeću školsku godinu, učenicima i studentima izliječenim od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

Aktivnost „Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“ realizuje se u sklopu programa „Radost života“ koji tokom 2019.godine na području Bosne i Hecegovine implementira UNIQA osiguranje, s ciljem unapređenja društvenog položaja, posebno djece i mladih koji dolaze iz ranjivih, i naročito osjetljivih kategorija društva.

„Posljednji dan ljetnog raspusta u Tuzli, na veliko zadovoljstvo naše djece i mladih, i njihovih roditelja, zajedno sa predstavnicima društveno odgovorne kompanije UNIQA osiguranje upriličena je podjela 40 (četrdeset) anatomskih školskih torbi i osnovnog školskog pribora i opreme za korisnike Udruženja koji dolaze iz svih općina i gradova Tuzlanskog kantona. Tuzlanski kanton je vodeći kanton u FBiH po broju oboljele djece i mladih od raka, i čini jednu trećinu od ukupnog broja oboljele djece i mladih na području FBiH.

Vidjeti sreću na licima naših đaka i studenata, od kojih će neki po prvi puta u školskoj 2019/2020. ponovo sjesti u školske klupe nakon dugotrajnog liječnja i kućne izolacije, zaista je neprocjenjivo. Još jednom zahvaljujemo društveno odgovornoj kompaniji Uniqa osiguranje što su na ovaj način pružili našim mališanima i mladima, a samim tim i njihovim porodicama, imajući u vidu, generalno, kompleksnu socijalnu i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naše društvo, te specifične i potrebe ove ove populacije.“.

Amra Saračević – predsjednica Udruženja

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*