U Tuzli sastanak Partnerske grupe za razvoj TK-a

Drugi sastanak Partnerske grupe za razvoj Tuzlanskog kantona bit će održan danas u Tuzli, a riječ je o nastavku rada na procesu izrade strategije razvoja Tuzlanskog kantona za period 2016. – 2020. godina.

Cilj sastanka je upoznavanje sa dosad preduzetim aktivnostima u procesu izrade ovog strateškog dokumenta te prezentacija nacrta strateške platforme razvoja Tuzlanskog kantona, najavljeno je iz Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona, uz podršku Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), zajedničke inicijative Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) započela je s procesom izrade strategije razvoja Tuzlanskog kantona za period 2016 – 2020. godina uz uvažavanje postojećih strateških dokumenata po vertikalnom i horizontalnom nivou, postojećeg socio-ekonomskog stanja i razvojnih prioriteta i potreba Kantona, raspoloživih i budućih kapaciteta Kantona te pozitivnih društveno-ekonomskih odnosa u okruženju.

Partnerska grupa za razvoj je šire konsultativno tijelo koje ima savjetodavnu ulogu u procesima definiranja, realizacije, monitoringa, evaluacije i izvještavanja o realizaciji razvojnih prioriteta u Kantonu i djeluje u skladu s načelima partnerstva i saradnje, te se na ovaj način osigurava da se strategijom obuhvate potrebe svih lokalnih zajednica i građana Tuzlanskog kantona.

 

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*