Ministarstvo finansija TK će Vladi do petka dostaviti rebalans Budžeta

Nakon jučerašnje sjednice Vlade i Skupštine TK pokrenut je postupak izmjene i dopune Budžeta TK za 2014. u cilju obezbjeđenja pozicije tekuća rezerva, sa namjenom koju će naknadno utvrditi Skupština TK, a koja se odnosi na novčanu pomoć radnicima uništenih preduzeća.

Utvrđeno je da će Ministarstvo finansija do petka dostaviti Vladi rebalans Budžeta za 2014. Rebalans će Vlada TK razmatrati, nakon čega će, uz saglasnost Federalnog ministarstva finansija, ići na usvajanje u Skupštinu TK. Rečeno je to na današnjoj press konferenciji, koja je održana nakon redovne sjednice Vlade TK.

Na sjednici Vlade TK razmatran je i usvojen Dokument okvirnog Budžeta TK za period 2015 – 2017 godina. Dokumentom je predviđeno da će Budžet biti uravnotežen, tako da ukupni prihodi i primitci pokrivaju ukupne rashode i izdatke. Da bi se rashodi uklopili u raspoloživi okvir prihoda izvršena su i određena smanjenja.

Vlada TK je razmatarala i zdravstveno stanje stanovništva TK za 2013. godinu. Generalna ocjena zdravstvenog stanja je pozitivna, uz napomenu da zabrinjava pad nataliteta, kao i povećanje broja oboljelih od žutice na području TK.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*