“Inkluzivni košarkaški turnir” danas u Tuzli

“Evropska sedmica košarke” održava se u Evropi od 29. novembra do 7. decembra i ima za cilj popularizaciju košarke za osobe sa posebnim potrebama.

Specijalna Olmpijada Bosne i Hercegovine u saradnji sa Kosarkaškim Savezom BiH u okviru “Evropske sedmice košarke” organizuje brojne sportske aktivnosti, kao što su odigravanje prijateljskih kosarkaških utakmica i prisustvo na kosarkaskim utakmicama.

Tako će se danas u sportskog dvorani Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Tuzli, sa početkom u 10.00 sati, održati “Inkluzivni košarkaški turnir” na kome će učestvovati ekipe Fakulteta za sport i tjelesni odgoj, Edkukacijsko-Rehabilitacikski fakutlet, OŠ “Brčanska Matla” OŠ “Jala”, OKK “Sloboda” KSS Tuzla, Zavod za odgoj i obrazovanje djece ometene u psihičkom i fizičkom razvoju.

Večeras će se u okviru košarkaške prvenstvene utakmice između OKK “Sloboda” i KK “Varda” promovisati “ 3. decembar – Dan oosba sa invaliditetom” i osvajači medalja sa Evropskih ljetnih olimpijskih igara na kojima su sportisti iz Tuzle osvojili tri medalje.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*