Tužilaštvo BiH traži dostavljanje predmeta o ubistvu Davida Dragičevića

Advokat porodice Dragičević Ifet Feraget uputio je Okružnom sudu u Banjoj Luci dopis u kojem traži od glavnog tužioca Želimira Lepira da svu dokumentaciju predmeta o slučaju ubistva Davida Dragičevića dostavi Tužilaštvu BiH. Dogovoreno je ovo na današnjem sastanku Ferageta i glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

“Konačan zaključak tog sastanka je da Okružno tužilaštvo Banja Luka kompletan predmet Davida Dragičevića dostavi na pregled Tužilaštvu BiH koje je stvarno nadležno za provođenje istrage za krivična djela organiziranog kriminala za koja je nadležan Sud BiH”, napisao je Feraget.

Podsjetio je da je prema članu 7. sav 2. tačka b) Zakona o Sudu BiH ovaj sud nadležan za krivična djela utvrđena zakonima Federacije, RS i Brčko distrikta kada ta krivična djela mogu imati ozbiljne reperkusije ili štetne posljedice na privredu BiH ili mogu izazvati druge štetne posljedice za BiH ili mogu izazvati ozbiljnu ekonomsku štetu ili druge štetne posljedice van teritorij datog entiteta ili Brčko distrikta.

“U tom smislu Vas molim da ovaj predmet dostavite na pregled Tužilaštvu BiH”, navodi Feraget u dopisu.

Podsjetimo, jučer je u Banjoj Luci održan i sastanak s glavnim tužiocem Lepirom na kojem je potvrđeno da su napravljeni propusti u istrazi slučaja smrti Davida Dragičevića kao i to da ovaj predmet treba preuzeti Tužilaštvo BiH. Feraget je izjavio kako je potrebno provesti istragu o istrazi u ovom slučaju koja će dovesti do onih koji su počinili ovo teško krivično djelo.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*