Kanton Sarajevo: Od danas pomoć samo najugroženijim pacijentima

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo, koji štrajkuju od 2. septembra tražeći potpisivanje Kolektivnog ugovora i povećanje satnice, najavili su da će od danas primati samo životno ugrožene pacijente, dok su do sada radili sa 80 posto kapaciteta.

Time, kako je za BHRT rekao predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS Edo Selimić, namjeravaju izvršiti dodatni pritisak na vlast.

“Kako je vrijeme prolazilo došlo se do zaključka da se radi o jednoj društveno neodgovornoj vlasti, jer ako ne rješavate goruće probleme u zdravstvu, šta je tek onda sa drugim problemima? Šta vam onda ostaje – da izađete na ulicu, dođete pred vlast i da građani Kantona Sarajevo vide ko im je to na vlasti i ko troši njihove novce”, kazao je Selimić.

On je napomenuo kako je Sindikat najavio da će zdravstveni radnici 7. oktobra, ukoliko se njihovi zahtjevi do tada ne uvaže, izaći pred zgradu Vlade Kantona Sarajevo.

Selimić napominje da nakon tri sedmice štrajka, Sindikat od nadležnih organa još nije dobio nikakav odgovor.

Podsjećamo, juče su polusatni štrajk upozorenja održali i članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije KS koji traže da im se prizna reprezentativnost na nivou čitave Federacije BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*