Košarkašice Jedinstva sutra dočekuju Bugojno

Narednog vikenda utakmicama 4.kola, nastavlja se žensko košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine. Tuzlansko Jedinstvo svoj susret igra protiv Bugojna u Mejdanu.

Gošće u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju pobjedu i poraz, dok tuzlanske košarkašice trećom pobjedom žele nastaviti pobjedničku seriju. Kako je ovom prilikom kazala Mara Lakić Brčaninović trenerica Jedinstva, one prihvataju ulogu favorita, ali moraju biti oprezni i igrati sa maksimalnim zalaganjem, jer iznenađenja su uvijek moguća.

„Jesmo i jači bolji tim od Bugojna, ali to moramo pokazati na terenu. Ovo je prva naša međusobna seniorska utakmica. Do sada smo igrali u mlađim kategorijama i nije bilo problema. Oni imaju dvije dobre igračice na koje moramo obratiti pažnju. Nastojat ćemo da svim igračicama damo određenu minutažu, kako bi stekle veće iskustvo koje će im trebati u Ligi za prvaka BiH“, kazala je Mara Lakić Brčaninović.

Sve igračice su spremne za ovaj meč i nema povrijeđenih, a novinarima se obratila i kapiten Jedinstva Anela Alagić. „Već dvije sedmice se pripremamo za ovu utakmicu, jer smo prošlo kolo odmarali. U svlačionici vlada odlična atmosfera, i jedva čekamo da izađemo na parket. Nismo se susretali sa njima do sada ni u prijateljskim utakmicama. Znamo da su mlada ekipa kao i mi, ali očekujemo pobjedu kao i u svakom susretu do sada“, rekla je Alagić.

Susret između Jedinstva i Bugojna igra se u subotu od 18:30 sati u Mejdanu. Na održanoj press konferenciji pozvani su navijači i ljubitelji košarke, da dođu i podrže tuzlanske košarkašice.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*