Nogomet – Juniorke BiH poražene od Belgijanki

Ženska juniorska nogometna “U-19” reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Etno selu Stanišići od odgovarajuće selekcije Belgije sa 1:3 u susretu 1. kola grupe 10 kvalifikacija za Euro 2020.

U prvom poluvremenu viđena je ravnopravna igra u kojoj su obje selekcije stvorile i iskoristile po jednu šansu.

Brzonoga Sofija Krajšumović je u 29. minuti oduzela loptu belgijskoj golmanici i proslijedila je u nečuvanu mrežu za 1:0.

Belgijanke izjednačuju rezultat u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog perioda igre. Fran Meersman je centrirala iz slobodnog udarca sa desne strane, a kapitenka Sari Kees glavom sa peterca prosljeđuje loptu iza leđa golmanice Indire Faković.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Belgija. Karlijn Knapen u 55. minuti iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara postiže gol za 1:2. Belgijanke u 68. minuti postižu treći pogodak. Meersman ubacuje iz kornera, a Knapen glavom postiže gol.

Ajla Zukić u 87. minuti ulazi u protivnički kazneni prostor gdje je Marith De Bondt zaustavlja prekršajem i dosuđen je jedanaesterac za bh. tim. Penal je izvela Đula Velagić, ali je pogodila stativu i ostalo je 1:3.

U drugom susretu grupe Švedska je sa 14:0 pobijedila Armeniju.

Utakmice drugog kola bit će odigrane u 5. oktobra u Etno selu Stanišići. Meč Belgija – Armenija će početi u 11, a Švedska – Bosna i Hercegovina u 15.30 sati.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*