U Tuzli obilježen Svjetski dan učitelja (VIDEO)

U povodu 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, danas je u BKC Tuzla upriličena Svečana akademija, na kojoj su uručene nagrade i priznanja za životno djelo nastavnicima osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova kao i uposlenicima Pedagoškog zavoda.

Tom prilikom je istaknuto da zahtjevi koji se danas postavljaju pred prosvjetne radnike su zaista veliki i potrebno je mnogo entuzijazma i ljubavi za taj poziv, kako bi se što uspješnije obavljao taj plemeniti i odgovoran posao.

Povodom Dana učitelja, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli održano je predavanje o temi „Kompetencije učitelja u području inkluzivne pedagoške prakse“ a u organizaciji Odsjeka za razrednu nastavu UNTZ.

Tom prilikom je istaknuto da kada je u pitanju inkluzivna pedagoška praksa ono što je najvažnije jeste da učitelj pokaže povjerenje u mogućnosti i potencijale učenika te da prilagodi svoja očekivanja i didaktički input mogućnostima i interesima učenika, te da u svom odjeljenju stvara ambijent zajedništva, podrške i povjerenja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*