Danas utakmice 12. kola fudbalske Premijer lige

Ovog vikenda se igraju utakmice 12. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zrinjski će u derbiju na stadionu pod Bijelim brijegom danas ugostiti Sarajevo, a sutra se u Banjaluci sastaju stari rivali Borac i Željezničar.

Trener Zrinjskog Hari Vukas je uoči ogleda sa Sarajevom kazao kako se radi o izuzetno kvalitetnom i opasnom protivniku, dodavši kako ne misli da će ispadanje iz Kupa nakon poraza u Širokom Brijegu previše utjecati na ekipu Husrefa Musemića.

“To su profesionalci koji igraju već dugo godina i naviknuti su na takve stvari. Nisam mišljenja da oni nemaju fokus na ovu utakmicu. Ovaj derbi je i za Sarajevo prevažan i ja sam uvjeren da će oni učiniti sve da što spremnije dočekaju utakmicu u Mostaru”, istaknuo je Vukas.

Zrinjski je na četvrtom mjestu sa 19 bodova, dok Sarajevo sa 23 boda dijeli lidersku poziciju sa Željezničarom.

Utakmica Zrinjski – Sarajevo igra se danas od 15:30 sati na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru.


Legendarni bh. fudbaler Elvir Baljić novi je trener Tuzla Cityja. On će na klupi tuzlanskog sastava debitovati danas protiv Zvijezde 09 i zadatak mu je da ekipu dovede do nove, sedme prvenstvene pobjede.

U slučaju da Željezničar i Sarajevo u ovom kolu kiksaju, a imaju teške protivnike, Tuzla City pobjedom može ponovo izbiti na čelo prvenstvene tabele.

“Iako na tabeli stojimo dobro siguran sam da nas protiv Zvijezde 09 čeka teška utakmica. Želimo ući maksimalno disciplinovano i nadam se trijumfu”, optimista je Baljić.

Utakmica Tuzla City – Zvijezda 09 počinje u 15.30 sati na stadionu Tušanj.

Nakon ubjedljive pobjede nad Zvijezdom u prošlom kolu, bijeljinski Radnik će seriju trijumfa pokušati nastaviti i u duelu sa Slobodom na svom stadionu. Sloboda je i dalje u finansijskoj krizi, a nakon trećeg vezanog meča bez pobjede, ostala je i bez trenera, pa se postavlja pitanje koliko može pružiti na teškom gostovanju u Bijeljini.

Radnik je trenutno petoplasirani sa 18 bodova, a Sloboda na osmom mjestu ima 13 bodova.

Susret Radnik Bijeljina – Sloboda možete gledati u direktnom prijenosu na BHT1 od 15 sati i 15 minuta.

Jedan od najzanimljivijih mečeva 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će odigrati Borac i Željezničar.

“Plavi” s Grbavice u Banjaluci gostuju u svojstvu lidera prvenstva, ali Amar Osim ne smatra da je njegov tim favorit u ovom duelu.

“Radi se o klubovima koji su se ne tako davno borili za trofeje, a to rivalstvo je ostalo i danas. Meč protiv Borca je uvijek poseban i sigurno je da od mene nećete čuti da tvrdim da ćemo u Banjaluci pobijediti”, rekao je Osim.

Utakmica se igra u nedjelju od 17:30 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Raspored mečeva 12. kola:

subota:
15:30 Čelik Zenica-Široki Brijeg
15:30 Radnik Bijeljina – Sloboda
15:30 Tuzla City – Zvijezda 09
15:30 Zrinjski-FK Sarajevo
nedjelja:
15:30 Mladost DK- Velež Mostar
17:30 Borac Banja Luka – Željezničar

Izvor: BHRT/Fena

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*