Pohvale pripadnicima Oružanih snaga BiH, najhrabriji će biti nagrađeni

Katastrofalne poplave koje su zadesile našu zemlju ugrozile su sigurnost građana u poplavljenim područjima, a Oružane snage BiH su nesebično i svim raspoloživim resursima odgovorile na ove nesreće, rekao je danas ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pripadnici OS BiH koristeći sve raspoložive resurse spašavali su civile u ugroženim područjima BiH, iako je bilo slučajeva da su i sami direktno bili pogođeni ovom katastrofom, rekao je ministar Osmić.

“OS BiH su do sada djelovale u dvije faze. Prvih nekoliko dana smo radili na spašavanju ugroženog stanovništva i naselja od poplava. U toku je druga faza našeg djelovanja, a odnosi se na pomoć na sanaciji šteta u poplavljenim naseljima nakon povlačenja vode, kao i transport humanitarne pomoći”, kazao je Osmić, dodavši kako će u koordinaciji sa načelnikom Zajedničkog štaba donijeti odluku koji će pripadnici OS BiH biti posebno nagrađeni za svoj angažman.

Pripadnici OS BiH bili su angažovani u skoro svim dijelovima BiH: Maglaju, Šekovićima, Srebreniku, Doboj-jugu, Doboju, Milićima, Vukosavlju, Travniku, Zenici, Bijeljini, Žepču, Kalesiji, Petrovu, Banjoj Luci, Sarajevu, Bihaću, Živinicama, Srebrenici, Brčkom, Odžaku, Orašju, Tuzli, Šamcu i brojnim drugim mjestima i gradovima.

“U akcijama pomoći i spašavanja svakodnevno učestvuje preko 1.200 vojnika, ne uzimajući u obzir one koji vrše utovar i istovar humanitarne pomoći, kao i one koji logistički pomažu pripadnike OS BiH na terenu, a na raspolaganju je osam helikoptera i svi logistički kapaciteti. Zahvaljujući odanosti i patriotizmu kojima ovi momci i pripadnice ljepšeg spola zrače, možemo biti sigurni da nas nikad neće iznevjeriti i da će uvijek biti tu kad ih budemo trebali”, rekao je Osmić.

(MOJportal/RTV7)

Jedan komentar

  1. You are in reality a excellent webmaster. The website loading speed is amazing.
    It seems that you are doing any unique trick. Also, the contents are masterwork.
    you've performed a fantastic task on this subject!
    Similar here: https://elysionix.top/ and also
    here: Sklep online

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*