U Tuzli konferencija “Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i šanse”

Fondacija Heirnich Boll Stiftung uz pomoć Grada Tuzla, te Centra za ekologiju i energiju iz Tuzle, u petak 11. oktobra organizuje konferenciju i sajam “Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i šanse”.

Sajam će biti organiziran na Trgu slobode, a konferencija u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla sa početkom u 11,00 sati.

Ovom događaju prisustvovat će brojni predstavnici institucija, međunarodnih i domaćih organizacija, eksperti i praktičari zelene ekonomije s ciljem pokretanja diskusije, razmjene znanja i iskustava u oblasti razvoja i unapređenja zelene ekonomije i “zelenih poslova” u Bosni i Hercegovini.

Izlagača i izlagačica bit će iz područja organske poljoprivrede i prerade hrane, ali također bit će i oni koji se bave solarnom i drugim obnovljivim vidovima energije, energetskom efikasnošću, recikliranjem i upravljanjem otpadom, ruralnim i ekoturizmom.

Prethodne dvije godine konferencija i sajam “Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i šanse” održani su u Visokom i Konjicu, a posjetioci su imali priliku saznati više o tome šta podrazumijeva zelena ekonomija, te koliko je ona važna u kontekstu Bosne i Hercegovine.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*