Poslanicima Predstavničkog doma PS BiH uručena uvjerenja o dodjeli mandata

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Stjepan Mikić danas je u Sarajevu uručio uvjerenja o dodjeli mandata poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabranim na oktobarskim općim izborima.

Mikić je čestitao svim novoizabranim zastupnicima te im poželio efikasan i plodonosan četverogodišnji mandat.

U narednom mandatnom periodu u Predstavničkom domu PSBiH Stranka demokratske akcije imat će 10 poslanika, devet iz Federacije BiH i jednog iz Republike Srpske. To su: Šefik Džaferović, Šemsudin Mehmedović, Sefer Demirović, Amir Fazlić, Asim Sarajlić, Senad Šepić, Halid Genjac, Nermina Kapetanović, Salko Sokolović i Sadik Ahmetović.

Demokratska fronta imat će pet poslanika i to: Željko Komšić, Damir Bećirović, Mensura Beganović, Hanka Vajzović i Maja Gasal-Vražalica, dok će Savez za bolju budućnost BiH imati četiri poslanika: Fehima Škaljića, Mirsada Isakovića, Mirsada Đonlagića i Damira Arnauta.

HDZBiH i stranke koje su u koaliciji s njima u naredne četiri godine imat će četiri poslanika u Predstavničkom domu PSBiH: Borjana Krišto, Monika Tomić, Vjekoslav Bevanda i Nikola Lovrinović; a SDPBiH imat će tri: Saša Magazinović, Mirsad Mešić i Denis Bećirović.

HDZ 1990 imat će jednog poslanika, a to je Diana Zelenika.
Po jednog poslanika imat će i BPS Zaima Backovića i A-SDA Jasmina Emrića.

Savez nezavisnih socijaldemokrata će u narednom mandatnom periodu imati šest poslanika i to: Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Miroslav Milovanović, Milica Marković, Lazar Prodanović i Staša Košarac.

U Predstavničkom domu državnog parlamenta bit će i pet poslanika SDS-a: Đorđo Krčmar, Borislav Bojić, Mladen Bosić, Nenad Lalić i Aleksandra Pandurević.

Po jednog poslanika imat će PDP-NDP Momčila Novakovića i DNS Jovana Vukovljaka.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*