Otkriveno spomen-obilježje u čast ubijenim policajcima Šehoviću i Vujinoviću

U Sarajevu je danas otkriveno spomen-obilježje u čast sarajevskim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću koji su ubijeni na današnji dan prošle godine.

“Jutros u osam sati je počelo obilježavanje prve godišnjice ubistva naših kolega. Sve ekipe i policijske agencije su došle tu da odaju počast kolegama koji su dali život za sigurnost građana. Jutros smo i porodicama uručili posthumno zlatne značke, da tako odamo priznanje našim kolegama i njihovom radu kao policajcima MUP-a KS”, kazao je ministar MUP-a KS Admir Katica.

Programom obilježavanja godišnjice smrti sarajevskih policajaca predviđeno je održavanje Prvog memorijalnog turnira u malom nogometu “Adis & Davor”, u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, uz najavljeno učešće 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom članovima porodica bit će uručene „Zlatne policijske značke“ koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Njihove ubice još nisu pronađene.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*