U Razvojno-poslovnom centru obilježena završnica projekta izgradnje cestovne infrastrukture

U Razvojno poslovnom centru Tuzla, danas je zvanično prezentiran završeni projekat izgradnje cestovne infrastrukture.

Vrijednost projekta je oko 117.000 KM, a sredstva su obezbjeđenja zahvaljujući finansijskoj pomoć Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, te Grada Tuzle.

Njegovom realizacijom su stvoreni uslovi lakšeg poslovanja za 25 privrednih subjekata, koji rade u Poslovnoj zoni Lipnica i zapošljavaju 280 radnika. Kako je kazao direktor ovog preduzeća Muris Nišić, izgradnjom cestovne infrastrukture, stvoreni su uslovi za širenje centra.

Poslovni centar Lipnica je i do sada zahvaljujući raznim fondovima, uspio ojačati infrastrukturu, stvarajući bolje poslovno okruženje. Direktor Nišić je najavio uspostavu slobodnih zona za podizanje montažnih hala za buduće investitore.

Vedran Lakić, pomoćnik gradonačelnika za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, izrazio je zahvalnost Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, što su podržali ovaj projekat.

Kako se moglo čuti ovom prilikom, Razvojno poslovni centar u Lipnici će u budućnosti biti nova poslovna zona, čime će se obezbjediti više radnih mjesta.

(RTV7)

 

 

 

 

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*