Članovi Predsjedništva BiH primili UO PIC-a

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su danas Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) na razini političkih ravnatelja.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović informirali su političke ravnatelje o aktualnoj političkoj i socioekonomskoj situaciji u BiH, te o procesu konstituiranja vlasti na svim razinama.

Također, informirali su ih o programskim ciljevima i prioritetima za četverogodišnje mandatno razdoblje.

Članovi Predsjedništva BiH su naglasili da će na svim razinama buduće vlasti biti prioritetna provedba socioekonomskih reformi, koje će osigurati ekonomsku stabilnost i ubrzan razvitak gospodarstva.

Politički ravnatelji su čestitali novoizabranom sazivu Predsjedništva BiH osvojene mandate, te iskazali očekivanje da će do formiranja nove vlasti na svim razinama doći u što kraćem vremenskom roku.

Suglasili su se sa članovima Predsjedništva BiH da fokus treba da bude na rješavanju nagomilanih socioekonomskih problema i jačanju vladavine prava.

Politički ravnatelji su istaknuli da vjeruju u europsku budućnost Bosne i Hercegovine, te da su ohrabreni iskazanom spremnošću Predsjedništva BiH da pristupi rješavanju problema i provedbi potrebnih reformi.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavi mehanizma koordinacije u procesu EU integriranja i knjiženju 63 lokacije perspektivne vojne imovine, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*