Mira Banjac proslavila 90. rođendan u Sarajevu na setu filma Pjera Žalice

Legendarna glumica Mira Banjac danas u Sarajevu slavi 90. rođendan, na snimanju filma “Koncentriši se, baba”. Veselu ekipu filma uz tortu i slavljeničko raspoloženje zatekli smo u pauzi snimanja novog filma Pjera Žalice, u Villi Atelier, nekadašnjem ljetnikovcu sarajevske porodice Despić i ateljeu kiparke Ive Despić. Banjac u ovom filmu glumi najstarijeg člana porodice koja se raspada u vrijeme zadnjih dana mira u Sarajevu, ali to niko još ne shvata ozbiljno.

Velika umjetnica čiji je život obilježen glumom u nekoliko desetljeća dugoj karijeri ostvarila je nezaboravne uloge i ostavila trag u kinematografiji na ovim prostorima. Iako je napunila 90 godina, Mira Banjac i dalje je vitalna, a kreativne snage i dobrog raspoloženja joj ne fali.

U tom duhu i dalje ostvaruje sjajne glumačke kreacije. Osim Mire Banjac u filmu “Koncentriši se, baba” glume Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Seksan, Admir Glamočak, Dženita Imamović Omerović, Branislav Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija.

Film “Koncentriši se, baba” produciraju Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS).

Projekt Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) fokusira se na reditelje iz Jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*