U OŠ Solina predstavljeni programi dobrih praksi

Osnovna škola Solina danas je bila domaćin najistaknutijim školama sa područja BiH koje su postigle veliki uspjeh u oblasti Društveno odgovornih škola. Riječ je o projektu dobrih praksi koji se realizuje u okviru aktivnosti Fonda otvorenog društva BiH.

Iako je opšte stanje u obrazovnom sistemu naše zemlje loše, još uvijek ima škola koje se bore da se uhvate u koštac sa izazovima kako bi napredovale.

U OŠ Solina svoje programe dobrih praksi predstavile su četiri istaknute škole dvije iz Sarajeva, jedna iz Novog grada i domaćin OŠ Solina.

OŠ Solina je napravila veliki pomak sa interaktivnom nastavom, a posebno sa učenjem putem angažmana, odnosno servisnim učenjem. Njihov projekat ˝Briga o starim osobama – obaveza mladih naraštaja˝ dobio je punu podršku Fonda otvorenog društva. U okviru projekta realizovano je mnoštvo aktivnosti koje su približile učenike osobama treće životne dobi, a ujedno i lokalnoj društvenoj zajednici.

Prezentaciji programa prisustvovali su brojni gosti, predstavnici Fonda otvoreno društvo BiH, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, ističući značaj obrazovanja i odgoja za dalji razvoj djece.

Posjetioci su imali priliku pogledati i mini sajam na kojem su predstavljene škole, učesnice programa i njihove dobre prakse.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*