Mehmed Baždarević novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Baždarević je na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (NSBiH) danas u Zenici dobio jednoglasnu podršku 15 članova tog odbora.

Na klupi reprezentacije naslijedit će Safeta Sušića koji je nakon poraza od Izraela dobio otkaz.

Po riječima tehničkog direktora NSBiH i člana Komisije za izbor selektora Denijala Pirića komisija je nakon studiozne analize i razgovora sa svim kandidatima Izvršnom odboru predložila prvo sedam kandidata, od kojih su na današnjoj sjednici četvorica ušla u uži krug, a potom dva kandidata.

Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković precizirao je da su četiri trenera koja su ušla u uži izbor bila Mehmed Baždarević, Milovan Rajevac, Faruk Hadžibegić i Blaž Slišković.

Potom se krug suzio na dva kandidata Baždarevića i Rajevca, a nakon troiposatne sjednice Izvršni odbor je jednoglasno podržao Baždarevića.

Pred Baždarevićem je težak posao s obzirom da mu je kao cilj postavljen plasman na evropsko prvenstvo, a reprezentacija BiH nakon četiri kola ima osvojena svamo dva boda.

Stoga u Savezu pozivaju na podršku svih struktura uključujući i navijače novom selektoru BiH.

– Vjerujem da će i navijači prihvatiti ovu odluku. Baždarević je bio kapiten reprezentacije BiH ima iskustvo, motivaciju, ambiciju i podrška mu je neophodna kako bi mogao ostvariti zacrtani cilj – izjavio je Baković.

Naredna sjednica Izvršnog odbora NSBiH zakazana je za 27. decembar u Zenici, na koj će biti izabran stručni štab A reprezentacije i ostalih selekcija.

(RTV7/FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*