Šta su poručili Milanović i Kolinda nakon prolaska u drugi krug

Zoran Milanović i Kolinda-Grabar Kitarović prošli su prvi krug glasanja na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj te će se suočiti u drugom krugu.

Milanović je osvojio 29.58 posto, dok je Grabar-Kitarović osvojila 26.38 posto glasova.

U svom obraćanju nakon objave rezultate Milanović je poručio da “onog trena kad uz povjerenje budem izabran za hrvatskog predsjednika svaka moja lojalnost prema ičemu drugom, osim prema hrvatskom ustavu, prestaje”.

“Biću pravobranitelj i zagovaratelj tog ustava, to je moja država. Hvala svima koji su glasali za mene i onima koji nisu. Idemo u drugi krug. Ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi. To govorim od početka, idemo u civilizovanu građansku utakmicu u kojoj neka pobijedi bolji. Vjerujem da sam taj bolji ja. Hrvatska je dovoljno podijeljena oko bitnih, ali uglavnom oko nebitnih stvari u kojima se možemo složiti samo ako razgovaramo”, kazao je Zoran Milanović.

Aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svom govoru pozvala je sve od Slavonije do Dalmacije da u idućem krugu daju njoj svoj glas, poseban naglasak stavivši na glasače Miroslava Škore, koji je završio na trećem mjestu sa svega 50-ak hiljada glasova manje od nje.

“Čestitam svim neću reći protukandidatima, odnosno sukandidatima. Zahvaljujem svima koji su mi omogućili ulazak u drugi krug do konačne pobjede. Ovo je bila bitka deset na jednu. Imala sam jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od Zorana Milanovića. Idemo na pobjedu. Nakon Božića krećemo opet žestoko jer Hrvatska je ponosna i snažna država. Hrvatska nije slučajna država, Hrvatska je namjerna država”, poručila je Grabar-Kitarović.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*