U BCC alternativna muzejska postavka slika „Muzej pristupačnosti“

Organizacija amputiraca „UDAS“, u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem građana ”Nešto Više” Sarajevo, provodi projekat „Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“, koji ima za cilj postići veći nivo uključenosti organizacija civilnog društva u proces Evropskih integracija,  fokusirajući se na povećanje socijalne uključenosti i nediskriminaciju osoba sa invaliditetom.

Projekat se aktivno provodi u 5 gradova – u Banjoj Luci, Bijeljini, Sarajevu, Trebinju i Tuzli, u kojima će se organizovati javni događaji unutar kampanje„Sva lica pristupačnosti“ sa ciljem animiranja javnosti o načinima poboljšanja kvaliteta života i integracije osoba sa invaliditetom.


U periodu od 11:00 do 12:00 sati u ”Bingo City Center”, ulica Mitra Trifunovića br.2. Tuzla, imaćete priliku da razgovarate sa predstavnicima organizacija civilnog društva i učesnicima projekta, te da se sami uvjerite u energiju i posvećenost okupljenih oko zajedničkog cilja.

U Bingo City Center-u je planirana vođena alternativna muzejska postavka slika „Muzej pristupačnosti“ koja za cilj ima podizanje svijesti o svakodnevnim preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.