Premijerno izvedena predstava „San ljetnje noći“

Pozorište mladih Tuzle svake godine realizuje projekat „Dramski studio“, kroz koji polaznici izvode predstave, kako bi pokazali šta su to naučili u protekloj godini. Ove godine grupa starijih polaznika, odlučila se da predloži tekst Williama Shakespearea „San ljetnje noći“. Prema riječima Adnana Mujkića koji potpisuje režiju, rukodstvo Pozorišta mladih Tuzle je procijenilo, da je ovo dobar momenat baš za ovu predstavu, jer ove godine slave desetu godišnjicu postojanja, a u svijetu se obilježava 450 godina od rođenja Shakespearea.

„Kada je u pitanju naša verzija i adaptacija, mi smo zadržali kompletan dio originalnog Shakespearea i nismo vršili nikakve intervencije. Priča prati život bogatih na jednom dvoru, nakon toga bavi se problemima i životom običnih ljudi, zanatlija, majstora,…. Treći dio je taj vilinski idealni svijet o kojem svi mi sanjamo, da ćemo nekada živjeti idealno. Kao dodatnu komponentu, odlučili smo da ubacimo taj četvrti dio, koji pokazuje kako Pozorište mladih svih 10 godina pravi predstave“, pojasnio je Mujkić.

Nakon upriličene premijere predstve, predviđene su i reprize, u subotu i nedjelju od 19 sati i 30 minuta u Teatru kabare Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*