Filmovi koje ne smijete propustiti u februaru

Februar i zimsko vrijeme idealni su za šolju čaja, deku i gledanje velikih filmskih uspješnica. Donosimo vam nekoliko filmskih naslova koji će zadovoljiti i najveće filmoljupce, a koje će moći pogledati na novom filmskom kanalu CineStar TV 2 HD.
Filmski sadržaj namijenjen je svim generacijama, izbirljivoj filmskoj publici, ali i porodičnoj atmosferi. Zato, pripremite kokice, zavalite se u naslonjače i pripremite se za cjelodnevno uživanje pred malim ekranima.

Ja, Tonya

“Ja, Tonya” je američki biografski film iz 2017. godine koji je režirao Craig Gillespie, a napisao Steven Rogers. Film govori o klizačici Tonyi Harding i njenoj umiješanosti u napad na suparnicu Nancy Kerrigan koji se dogodio 1994. godine.

U filmu su glavne uloge ostvarili Margot Robbie u ulozi Tonye Harding, Sebastian Stan u ulozi Jeffa Gilloolyja (suprug Tonye Harding) i Allison Janney u ulozi LaVone Fay Golden (majka Tonye Harding). U ostalim ulogama pojavljuju se Julianne Nicholson, Caitlin Carver i Bobby Cannavale.

Ubij ih nježno

Trojica glupih tipova prave se pametni i opljačkaju kartašku igru koja je pod zaštitom mafije te time izazivaju urušavanje kriminalističke ekonomije. Brad Pitt glumi utjerivača koji je angažiran da pronađe pljačkaše i vrati red u poslovanje.

U filmu također glume Richard Jenkins, James Gandolfini, Ray Liotta, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn i Vincent Curatola. Pojavljuju se i Max Casella, Trevor Long, Slaine i Sam Shepard.

Legenda

Film prati Ronalda i Reginalda Kraya, dva engleska gangstera koji su terorizirali London pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća postavši legende.

“Legenda” je pravi, klasični gangsterski film sa stilom koji će otkriti tajnu historije zločina porodice Kray. U filmu glume: Tom Hardy, Emily Browning i Colin Morgan.

Need for Speed

Ovaj adrenalinski film govori o street-raceru Tobeyju Marshallu (Aaron Paul iz serije “Breaking Bad”) koji učestvuje u utrci koja se vozi preko cijele Amerike kako bi se osvetio bivšem poslovnom saradniku koji mu je podmetnuo krivicu za smrt najboljeg prijatelja, zbog koje je završio u zatvoru.

“Need for Speed” je temeljen na kultnoj igrici i označava uzbudljivi povratak kulture automobilističkih filmova iz 1960-ih i 70-ih godina, a u filmu se pojavljuju najzvučnija imena kad je riječ o sportskim automobilima današnjice među kojima su i McLaren P1 i Koenigsegg Agera R.

U filmu glume: Aaron Paul, Dominic Cooper, Dakota Johnson, Imogen Poots i Michael Keaton.

U dobru i u zlu

“U dobru i u zlu” (eng. Silver Linings Playbook) je američka romantična komedija-drama koju je režirao David O. Russell. Scenarij je temeljen na istoimenoj knjizi autora Matthewa Quicka.

U filmu su glavne uloge ostvarili Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Anupam Kher i Julia Stiles.

Novine

“Novine” (eng. The Post) je američki politički triler iz 2017. godine čiji je producent i reditelj Steven Spielberg, a scenaristi Liz Hannah i Josh Singer. Radnjom smješten u rane 70-e godine prošlog stoljeća.

U središtu priče su novinari Washington Posta i New York Timesa koji su objavili tzv. Pentagonske papire – tajne dokumente koji se odnose na političko-vojnu involviranost SAD-a u državu Vijetnam.

U filmu su glavne uloge ostvarili Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Tracy Letts, Bradley Whitford, Bruce Greenwood, Carrie Coon i Matthew Rhys.

Da ne propustite svoj omiljeni sadržaj, na novom kanalu CineStar TV 2 HD svakodnevno pratite raspored emitiranja na web stranici kanala u rubrici Raspored, kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*