UKC Tuzla: Hospitalizovano 14 pacijenata sa dijagnozom Influence tipa A

Danas je Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla održana konferencija za novinare na kojoj je prof.dr. Amer Čustović, načelnik Sektora za higijensko-epidemiološki nadzor UKC Tuzla govorio o trenutnoj higijensko-epidemiološkoj situaciji u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Prema riječima prof. Čustovića situacija je stabilna i pod kontrolom, a Univerzitetski klinički centar Tuzla je preduzeo mjere rane detekcije prema uputama Federalnog Ministarstva zdravlja i do sada nema sumnjivih niti potvrđenih slučajeva obolijevanja od infekcije Korona virusom.

Trenutno u UKC Tuzla je hospitalizovano ukupno 14 pacijenata sa potvrđenom dijagnozom influence tipa A, od čega je 10 pacijenata smješteno na Klinici za zarazne bolesti, a po dva pacijenta na Klinici za dječije bolesti i Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla.

Dana 29.01.2020. godine menadžment UKC Tuzla je zbog procjene o mogućoj nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u regiji i mogućeg širenja virusa gripe, donio odluku o zabrani posjeta hospitaliziranim pacijentima, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Prof.dr. Amer Čustović je pozivao građane da se pridržavaju mjera prevencije u cilju smanjenja obolijevanja od gripa i drugih zaraznih bolesti i da poštuju odluku o zabrani posjeta hospitaliziranim bolesnicima u UKC Tuzla.

(RTv7/UKC)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*