Rutinska pobjeda Veleža nad Iskrom

Košarkaši Veleža ostvarili su trijumf nad Iskrom na domaćem terenu rezultatom 88:66, te se na taj način približili konačnom cilju – plasmanu u doigravanje za A1 ligu.

Mostarci su danas od početka bili mnogo bolji protivnik i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije dolazilo pod znak pitanja.

Velež se rezultatski odlijepio u ranoj fazi meča, prednost je bila osjetna i na pauzi između dva poluvremena, a tokom drugog poluvremena gotovo cijelim tokom iznosila je oko 20 koševa.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Edis Šafro sa 25 poena. Njegov brat Haris ubacio je 19, a Haris Jazvin – 13. Najbolji u timu Iskre bio je Slaven Prce sa 15 koševa.

Vrijedi spomenuti da su domaći bili oslabljeni neigranje Adina Rahimića i kapitena Orhana Kreme, dok na klupi nije bilo ni prvog trenera Dženana Šute. Ulogu šefa tako je preuzeo mladi stručnjak Eldin Đuliman.

Gosti Košarkaškog kluba danas su bili članovi Plivačkog kluba Velež, a podrška su bili i neki od igrača Rukometnog kluba Velež, kao i direktor Fudbalskog kluba Velež, Džemil Šoše.

Pred Veležom su dva ključna meča, a svakako će najzanimljiviji biti onaj protiv Igman Burcha.


(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*