Tuzlanski bend U.A.M. potpisao ugovor za Dallas Records

Univerzitet Angele Merkel, tuzlanski bend, ušao je u istu diskografsku porodicu s muzičkim imenima kao što su Let3, Bajaga, Giboni, TBF. Riječ je o hrvatskoj izdavačkoj kući Dallas Records, koja će u narednih šest godina snimiti tri albuma tuzlanskog benda U.A.M..

Adis Selimović, frontmen benda, s neskrivenim ponosom kaže za Radiosarajevo.ba:

“Ono što nam je u ugovoru najdraže, je da nas Dallas Records ne ograničava u smislu vremena i umjetničke slobode i daje moralnu satisfakciju. Ne tražimo mnogo, kao ni Dallas Records, samo dobar sound. Jer, baviti se bilo kojom vrstom umjetnosti danas, a ne govoriti o problemima, kao što su 3. svjetski rat ili opasnosti globalizacije, o čemu naš novi singl govori, nekako je frigidno.”

Selimović kaže kako se njihov album trenutno snima u studiju Enesa Zlatara (Bure), koji je javnosti poznat kao sjajni autor i pionir nove sarajevske scene i kompozitor filmske muzike.

“Smatramo da je to veoma talentiran čovjek koji stvari usmjerava u dobar kolosijek. Desila se potrebna konekcija. Vjerovatno se tu negdje krije zvuk i koncepcija prvog albuma. To je jedna vrsta elektro popa, popraćena ambijentalnom dinamikom”, kaže Selimović.

(radiosarajevo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*