Komemorativni centar Tuzla izdao preporuke gradjanima

Na osnovu Naredbe KRIZNOG ŠTABA FEDERALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA broj: 01 –33 –Sl / 20 od 07.03.2020. godine,Naredbe KRIZNOG ŠTABA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA TK,Statuta JKP „Komemorativni centar“ d.o.o. Tuzla,a u cilju sprječavanja pojave i eventualnog prenošenja koronavirusa (COVID –19), izdaje se slijedeća

                                       PREPORUKA

                  O načinu obavljanja dženaza / sahrana

Član 1.

Prilikom ukopa umrlih,preporučuje se obavljanje obreda sa minimalnim brojem prisutnih uz pridržavanje mjera minimalnog socijalnog kontakta, bez fizičkog kontakta,u smislu izjavljivanja saučešća / sućuti ožalošćenim(i u svim drugim vidovima fizičkog kontakta).

Član 2.

Preporučujemo građanima da se zbog zaštite zdravlja i sprječavanjaširenja zaraze korona virusom ispraćaji obavljaju,samo uz prisustvo članova porodice,i u što manjem broju da bi se izbjegla mogućnost pojave i prenošenja zaraze.

Član 3.

U JKP „Komemorativni centar“ d.o.o. Tuzla poduzeli smo sve higijenske i sanitarne mjere zaštite radnika i građana od moguće zaraze ili prijenosa korona virusa u skladu sa gore navedenim Naredbama.Svi radnici upoznati su s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama, te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.Svim građanima preporučujemo da se za bilo kakve informacije obraćaju na dežurne brojeve telefona i mail adrese preduzeća.

Član 4.

Ova preporuka stupa na snagu danom donošenja.

Direktor:Latifagić Faruk dipl. krim

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*