Budimir: Iza nas najteža godina od završetka rata

Godina iza nas možda je najteža godina za Bosnu i Hercegovinu od završetka rata, imajući u vidu da je 40 posto zemlje pretrpjelo strašne poplave, dogodili su se protesti koji su za posljedicu imali paljenje zgrada bh. institucija, a dogodila se i strašna rudarska nesreća, kazao je danas u izjavi za Agenciju FENA predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

– Nije bilo lako gledati zapaljene zgrade institucija BiH, to nas je prisjetilo na ratna vremena i nadam se da se takvi trenuci neće ponoviti. Ne mislim da građani ne bi trebali prosvjedovati, nego se nadam da više neće koristiti takva sredstva u izražavanju svog neslaganja s vlašću i njihovim metodama vladanja – pojasnio je Budimir.

Govoreći o narednoj godini i očekivanju u novoj godini Budimir kaže da od novih vlasti očekuje da održe svoja obećanja data u predizborno vrijeme uoči oktobarskih općih izbora.

– Vrlo brzo ćemo biti u prilici da ocijenimo njihove poteze. Poručio bih građanima BiH da ukoliko ne budu stvari išle onim smjerom kako su političari obećali ne treba čekati kraj njihovog mandata – zaključio je Budimir.

Čestitao je Božić pripadnicima katoličke vjere, Novu godinu i Božić pripadnicima pravoslavne vjere.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*