Informacija Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Vlade TK u vezi sa isplatom sredstava radnicima

Rješavajući jedan od postavljenih zahtjeva radnika Dita d.d. Tuzla, FO „Aida“ d.d. Tuzla, Livnica čelika DOO Tuzla (Bosnia Valves DOO Tuzla) i Konjuh d.d. Živinice, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog Kantona izvršilo je izmjene Programa raspodjele sredstava za materijalno zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe za 2014. godinu, kao i izmjene i dopune Programa raspodjele sredstava privremenih, jednokratnih i drugih novčanih pomoći za 2014. godinu.

U vezi sa izmjenom Programa raspodjele sredstava za materijalno zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe za 2014. godinu Ministarstvo je za navedene radnike preko HO Merhamet Tuzla obezbijedilo prehrambene pakete u vrijednosti od po 180,00 KM po radniku, na način da će radnici od HO Merhamet Tuzla dobiti potvrdu sa kojom će u prodajnim objektima Bingo Tuzla moći po vlastitom izboru nabaviti prehrambene artikle u navedenoj vrijednosti.

Što se tiče izmjena i dopuna Programa raspodjele sredstava privremenih, jednokratnih i drugih novčanih pomoći za 2014. godinu, sredstva za realizaciju navedenog programa obezbjeđena su Odlukom Vlade Tuzlanskog Kantona izdvajanjem sredstava sa pozicije „Tekuća rezerva“ u ukupnom iznosu od 220.000,00 KM, odnosno obezbijeđeni su novčani iznosi od po 220,00 KM po radniku, a koje će radnici navedenih firmi dobiti na ime jednokratne novčane pomoći putem mjesno nadležnog Centra za socijalni rad. Sredstva će biti isplaćena radnicima nakon što radnici u Centar za socijalni rad, uz zahtjev dostave kopiju lične karte i broj žiro računa.

Uzimajući u obzir sva dozvoljena zakonska rješenja Vlada TK i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak su kroz dva navedena osnova (novčano i materijalno) ispunili zahtjev radnika za pomoć u vrijednosti od  400,00 KM. Realizacija odluka započet će od ponedeljka 29.12.2014. godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*