epa06677500 A woman sells bird feed near Turkish flag at Eminonu Square in Istanbul, Turkey, 18 April 2018. Turkish President Recep Tayyip Erdogan announced on 18 April 2018 that Turkey will hold the snap election on 24 June 2018. The presidental and parliamentary elections were scheduled to be held in November 2019, but government has decided the change the date following the recommendation of the Nationalist Movement Party (MHP) leader Devlet Bahceli. EPA-EFE/SEDAT SUNA

Koc: Turska obezbijedila pomoć BiH u borbi protiv korona virusa

Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc saopćio je kako je Turska obezbijedila pomoć Bosni i Hercegovini u borbi protiv korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Koc u izjavi, koju je proslijedio Ured za medije Ambasade Republike Turske, podsjetio je kako je u vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije virusa, saradnja, solidarnost i uzajamno pomaganje su jedini način da u ovoj borbi budemo uspješni.

Dodao je kako će rezultat ovih napora će biti zajednički i apsolutni uspjeh svih.

”Turska je u tom duhu, kao odraz važnosti koju pridaje solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom u teškim vremenima, obezbijedila pomoć u vidu raznih medicinskih materijala. U ovim teškim danima moramo nastaviti raditi u duhu jedinstva i solidarnosti i u okviru zajedničkih ljudskih vrijednosti koje nas drže na okupu, te moramo doslovno slijediti sve mjere opreza koje se poduzimaju. Moramo istaći ovom prilikom da s divljenjem i poštovanjem pratimo kako građani Bosne i Hercegovine poštuju poduzete mjere”, navodi se u izjavi Koca.

Ambasador dodaje kako su uvjereni da ćemo zajedno, u duhu solidarnosti, prebroditi ovaj izuzetno težak proces s kojim se čovječanstvo suočava.

(RTV7/AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*