Bingo donira zaštitnu opremu i 40 000 KM SOS Dječijim selima BiH

Potpisivanjem ugovora o donaciji između Edina Ibrahimovića, izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo i Mirele Gruenther-Đečević, nacionalne direktorice SOS Dječijih sela BiH ozvaničen je nastavak sedmogodišnjeg prijateljstva između SOS Dječijih sela BiH i Binga.

Donacija 40.000 KM je usmjerena na pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Amire, psihosocijalnu podršku fokusiranu na prevenciju akutne reakcije na stres kod djece i mladih u 28 SOS porodica, uz dodatnu donaciju zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstva za ruke i površine.

Bingo je najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire i sa 32.000,00 KM donacije finansiraju se godišnji troškovi porodice. Sa dodatnih 8.000,00 KM donacije će biti pružena psihosocijalna podrška tima profesionalaca za 28 SOS porodica u Sarajevu i Gračanici. Donacija zaštitnih maskih, dezinfekcijskih sredstava za ruke i površine, te rukavica će biti usmjerena u 28 SOS porodica, 2 kuće za mlade, kao i za potrebe tima profesionalaca koji su podrška porodicama. Pored toga, Bingo u saradnji sa dobavljačima organizuje i dodatne društveno odgovorne kampanje te omogućava pozicioniranje donatorskih kućica u svojim objektima širom BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*