U TK od proglašenja prirodne nesreće do danas 250 prekršajnih naloga

Tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije TK izdali su 15 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbi donesenih s ciljem sprječavanja širenja korona virusa.

Nalozi su izdati osobama koje su tokom zabrane kretanja u periodu od 20:00 do 05:00 sati zatečeni van svojih domova bez potvrde poslodavca da u tom periodu trebaju biti na ulici ili na putu ka radnom mjestu, te zbog ne posjedovanja zaštitnih maski.

Nadležni u Tuzlanskom kantonu zadovoljni su načinom na koji građani poštuju odluke i naredbe Federalnog kriznog štaba civilne zaštite i Kantonalnog štaba civilne zaštite. Stepen društvene svijesti je na visokom nivou, ali ga je važno održati takvim kako bi epidemiološka situacija i dalje bila pod kontrolom.

Tokom perioda pandemije korona virusa zabilježen je manji broj saobraćajnih nesreća u TK za 28% u odnosu na isti period prošle godine.

Otkako je proglašeno stanje prirodne nesreće u FBiH policijski službenici u TK izdali su više od 250 prekršajnih naloga za nepoštivanje naredbi nadležnih organa. Oko 50 prekršajnih naloga policijski službenici izdali su građanima koji su se oglušili o naredbu obaveznog nošenja zaštitnih maski, a kazne za ovaj prekršaj su od 150 do 1500 KM.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*